Training Communicatietechnieken

Aan de hand van de verschillende communicatie profielen leert u uw eigen voorkeur profiel kennen en leert u vooralcommunicatietechnieken het voorkeur profiel van anderen kennen en uw eigen communicatie daar op aan te passen. Waardoor u veel problemen zal vermijden en u ervoor zal zorgen dat anderen aandachtiger en met nog meer interesse naar u zullen luisteren.

Goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn essentieel om prettig en succesvol in een organisatie te kunnen werken. In deze praktijkgerichte training leert u prettig en respectvol te communiceren door bewuster om te gaan met mondelinge communicatieve vaardigheden en gedragskenmerken. Kortom, dit is de training om beter te leren communiceren.

Resultaat van de training
Na het volgen van deze training heeft u meer inzicht in de manier waarop u en anderen communiceren. U kunt zich beter uitdrukken, u kunt beter luisteren en u komt prettiger over op uw gesprekspartner. Dat maakt u succesvoller in het overtuigen van anderen en in het geven van en omgaan met feedback.

Voor wie
Leidinggevenden die hun communicatieve vaardigheden wil verbeteren ten opzichte van zijn medewerkers.

Werkwijze
Voordat u aan de training begint, ontvangt u een uitgebreid intakeformulier. Met behulp van dit intakeformulier worden uw persoonlijke leerwensen geïnventariseerd. Uw trainer analyseert dit intakeformulier en gebruikt het als voorbereiding op de training. Hiermee wordt een maximaal leereffect gerealiseerd tijdens de training. U maakt tijdens de training kennis met een aantal basisbegrippen en krijgt inzicht in uw communicatievaardigheden; wat beheerst u en waar kunt u nog verfijnen? In deze praktische training staat het doen centraal. U oefent met praktijkoefeningen en rollenspelen. Het resultaat wordt op individueel niveau geanalyseerd en geëvalueerd. Een zeer leerzame training. De training wordt verzorgd door ervaren en inspirerende trainers.

Vragen over de training communicatietechnieken
Heeft u vragen over de training Communicatietechnieken neem dan contact op met onze deskundige trainingsadviseurs.

 Maatwerk
U kunt deze training laten aanpassen aan de specifieke wensen van uw organisatie. Blikopener trainingen is een absolute specialist in het verzorgen van incompany- en maatwerktrainingen.

 

Voorbeeld van een tevreden klant: CrossPoint