Op het moment dat mensen in conflict dreigen te gaan, kunnen er verschillende dingen gebeuren. Sommige mensen lopen van het conflict weg, andere mensen zijn ja-knikkers en nog andere mensen gaan direct in de tegenaanval. Goed in conflict gaan is niet eenvoudig en vraagt energie. Als je correct in conflict kunt gaan zal je merken dat er veel voordelen zijn aan conflicten (vb. onderliggende gedachten die naar boven komen, irritaties die weggewerkt kunnen worden, vaak zal je merken dat je het wel eens bent met elkaar en dat je het gewoon anders verwoord,…).

Training Conflicthantering

Een conflict kan leiden tot een krachtige verdieping in de samenwerking. Ook kan een conflict blijvende schade conflictveroorzaken. Hoe zorgt u ervoor dat een conflict een constructieve wending krijgt? Wat zijn passende stappen, hoe zet u uw kracht en macht in tijdens een conflict?

In de training leert u hoe u uzelf en anderen effectief door een conflict kunt loodsen. U leert welke positie u geneigd bent te nemen en hoe u dat helpt of juist weghoudt bij een constructieve oplossing. U ervaart hoe u vanuit het oordeel uzelf en de ander naar een dialoog brengt waarin zaken zijn op te lossen.
We werken op basis van uw eigen ervaringen.

  • emoties constructief inzetten
  • dreigende conflicten herkennen en hanteren
  • oefenen met een acteur (optie)

Resultaat van de training
Na het volgen van deze training heeft u meer inzicht in de manier waarop u en anderen communiceren. U kunt zich beter uitdrukken, u kunt beter luisteren en u komt prettiger over op uw gesprekspartner. Dat maakt u succesvoller in het overtuigen van anderen en in het geven van en omgaan met feedback.

Voor wie
Managers, leidinggevenden, HR-professionals, stafmedewerkers, interne en externe adviseurs, interim-managers, project- en procesmanagers, vertrouwenspersonen.

Werkwijze
Voorafgaand aan de training Conflicthantering wordt uw persoonlijke stijl van conflicthantering in kaart gebracht. Tijdens de training staat het oefenen met conflictsituaties in rollenspelen centraal. U krijgt persoonlijke feedback uw conflicthantering  en krijgt verbeterpunten aangereikt.

Vragen over de training conflicthantering
In de training Conflicthantering leert u hoe u effectief om kunt gaan met spanningen en tegenstellingen. U herkent conflicten in een vroeg stadium en pakt deze constructief aan. U doorziet de dynamiek van conflicten, de-escaleert en vormt deze om tot een hanteerbare situatie.

Maatwerk
U kunt deze training laten aanpassen aan de specifieke wensen van uw organisatie. Blikopener is een absolute specialist in het verzorgen van incompany- en maatwerktrainingen.

Voorbeeld van tevreden klant: Cronos