imsis138-056

Klachten zijn vaak lastig en zeer tijdverslindend maar leveren het bedrijf ook nuttige informatie op over dingen die vaak meerdere malen fout gaan. Het efficiënt aanpakken van deze klachtenbronnen kan tijd en geld besparen en de oplossingen van klachten moeten gebruikt worden om bedrijfs- en productieprocessen kwalitatief te verbeteren.

Mensen die klagen zijn emotioneel betrokken. Op het moment van klagen weliswaar negatief emotioneel betrokken. Als je op een correcte manier met een klager weet om te gaan dan is de kans groot dat je van hem/haar een positief emotioneel betrokken persoon maakt. En dit is toch een basis eigenschap van trouwe klanten?!  U leert op een klantgerichte manier klachten te behandelen en deze te vertalen naar verbeterpunten voor uw organisatie. Daarnaast leert u goed om te gaan met emoties van klanten en wordt er aandacht besteed aan de wijze waarop u omgaat met agressieve en intimiderende klanten.

In de training klachtenbehandeling leren deelnemers de oorzaken van klachten te herkennen; het behandelen van een klacht in stappen; omgaan met bijzondere klachtsituaties; terechte en onterechte klachten; het vastleggen en schrijven van correcte reacties op klachten.
Doelgroep
Deze training klachtenbehandeling is speciaal ontwikkeld voor alle medewerkers die in contact komen met klanten op zowel commercieel als financieël terrein.

Resultaat van de training
Na deze training analyseert u klachten en lost u deze op, rekening houdend met richtlijnen van uw eigen organisatie en de belangen van de klant. U kunt omgaan met uw eigen emoties en die van de klant. Ook kunt u krachtig en met rust optreden bij agressieve klanten.

 

Voorbeeld van een tevreden klant: Belgacom