aanbalieHet onthaal aan de balie is één van de eerste plaatsen waar klanten/relaties met jouw bedrijf in contact komen. Hoe de medewerker overkomt die achter de balie staat heeft een grote invloed over het beeld dat de klant/relatie heeft over jouw bedrijf.

Bezoekers en klanten onthalen  :  toch een leuke job om “welkom” uit te stralen, het ook te zeggen, er naar te handelen. En toch, zo eenvoudig is het niet. Mensen zijn opgejaagd, hebben weinig tijd, geven op alles en nog wat commentaar, stellen onredelijke eisen,  kunnen niet met “neen” omgaan.

Aangezien uw organisatie uniek is, zijn uw medewerkers dit ook. Elke vraag wordt dan ook op maat behandeld en aangepast aan uw doelstelling.

Doelgroep 

Iedere onthaalmedewerker, zowel telefonisch als aan de balie die elk detail van een klantvriendelijk onthaal wil kennen en toepassen in de praktijk van elke dag.

Doelstelling

Na deze training kunnen de deelnemers alle tips en trics van klantgericht onthaal in hun eigen werkomgeving toepassen. Zij weten wat klantvriendelijkheid is, voor wie je dat bent en waarom dat belangrijk is.

Vaardigheden 

Volgende vaardigheden kunnen aan bod komen en zo versterkt worden:

  • klantvriendelijk onthalen
  • bewust gebruik lichaamstaal
  • actief luisteren
  • goede vragen stellen
  • assertiviteit
  • afronden/afsluiten
  • feedback kunnen geven en ontvangen
  • omgaan met veeleisende klanten
  • hoe los ik conflicten op, op een klantvriendelijke manier

Voorbeeld van een tevreden klant: Brico Plan-it