DealEen succesvol bedrijf begint bij klantvriendelijk personeel. Een klant wordt namelijk graag beleefd en vriendelijk geholpen. Dat heeft tot gevolg dat klanten graag terugkomen. Als klanten graag terugkomen, geven ze automatisch ook meer uit.

En hoewel het één van de meest belangrijke factoren is in de persoonlijke verkoop blijkt het ook een van de minst tastbare eigenschappen in het commerciële proces. Er kan dus eigenlijk heel moeilijk een definitie van ‘klantvriendelijkheid en klantgerichtheid’ worden gegeven. Wat maakt de ene verkoper nu meer klantgericht of klantvriendelijk dan de ander? Waarom kopen we liever bij de één dan bij de ander? Ligt dat alleen aan de kwaliteiten van de verkoper of heeft het ook te maken met de wijze waarop de klant  zichzelf opstelt in- en dus deelneemt aan het commerciële proces.

In onze optiek is klantvriendelijk verkopen niet veel anders dan interesse tonen in een andere persoon, zijn of haar wensen of behoeften en daar op een positieve wijze op inspelen. Wij leren de verkopers hoe ze op correcte manier zeer succesvol kunnen verkopen en tegelijkertijd een lange termijnrelatie op te bouwen met de klant. We geven een brede waaier aan opleidingen rond verkopen. Van beginner tot gevorderde, van winkelmedewerker tot b to b verkoper. Elk type verkoper heeft zijn eigen focus en daar houden we uiteraard rekening mee.

Zelfs dus, als je niet de vraag van de klant kunt invullen met je product of dienst, kun je als verkoper uiterst klantgericht en –vriendelijk overkomen.

Deze trainingen zijn op maat want elk product of dient vereist een heel andere servicegraad en vriendelijkheid.
Werk je als verkoper in de industriële verkoop van zware ijzerwaren is er zeker klantgerichtheid noodzakelijk alleen op een heel andere manier en wijze dan wanneer je als verkoopster/accountmanager werkt in de cosmetische- of medische branche. In de cosmetische branche is het bijvoorbeeld heel gewoon dat er veel persoonlijk contact is door de verkoper met o.a. ogen en handen van de klant/inkoper.

 

Voorbeeld van tevreden klant: Belgacom