Employees Listening to PresentationDit is een overzicht de werknemers die rechtstreeks in contact komen met uw (potentiële) klanten en hun perceptie over uw bedrijf mee bepalen:

Receptionisten aan de balie zijn het visitekaartje van het bedrijf. Belangrijk is dat zij de bezoeker hoffelijk ontvangt en correct te woord staat.

De klantendienst of klantenservice onderhoudt  een relatie met een klant of potentiële klant en is ondersteunend voor het commerciële proces. Maar ook alle medewerkers van andere afdelingen zullen vrijwel nooit volledig ontkomen aan deelname aan het proces klantenservice.  Zo zal een monteur die in de buitendienst contact met klanten heeft, vragen te beantwoorden krijgen; ook wanneer hij die meteen doorverwijst naar de afdeling klantenservice, neemt hij deel aan het proces klantenservice. In ruimere zin kan het klantenservice-proces beïnvloed worden door een werknemer die nooit een klant ziet; als die bijvoorbeeld zijn ontevredenheid over de producten van het bedrijf in familiekring ventileert, zal dat klanten niet koud laten wanneer de uitlatingen bekend worden.

Aan de helpdesks  kunnen (veelal telefonisch) vragen gesteld worden of storingen kunnen worden gemeld of advies kan worden verkregen over een bepaald product of service. Helpdesks kunnen grofweg in twee categorieën ingedeeld worden: informatieve helpdesks en technische helpdesks. Zeker bij technische storingen en defecten kan veel frustratie naar boven komen bij de klant als hij voelt dat hij niet volwaardig behandeld wordt.  Beide vormen worden steeds vaker uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven.

 

Enkele voorbeelden van onze personeelsopleidingen

Klantvriendelijk aan de balie: De balie is één van de eerste plaatsen waar klanten/relaties met jou bedrijf in contact komen. Hoe de medewerker overkomt die achter de balie staat heeft een grote invloed over het beeld dat de klant/relatie heeft over jou bedrijf.

Klantvriendelijk telefoneren: Telefoneren is een kunst die wij de deelnemers gaan aanleren. Het gaat hierbij niet alleen om hoe neem ik op en hoe sluit ik een gesprek af. Uiteraard werken we rond warm doorschakelen en in wacht zetten.

Klachtenbehandeling: Mensen die klagen zijn emotioneel betrokken. Op het moment van klagen weliswaar negatief emotioneel betrokken. Als je op een correcte manier met een klager weet om te gaan dan is de kans groot dat je van hem/haar een positief emotioneel betrokken persoon maakt.

On the job training: Het is ook mogelijk om op u vraag medewerkers te begeleiden tijdens het uitvoeren van hun werk (onderwerp: vaardigheidstrainingen) zodat zij een op maat oplossing krijgen voor hun specifieke situatie.

Klantvriendelijke- en actieve verkoop: Verkopen = de klant helpen bij zijn keuze. Wij leren de verkopers hoe ze op correcte manier zeer succesvol kunnen verkopen en tegelijkertijd een lange termijnrelatie op te bouwen met de klant. We geven een brede waaier aan opleidingen rond verkopen. Van beginner tot gevorderde, van winkelmedewerker tot b to b verkoper.

Assertiviteit: Assertief zijn is meer dan “nee-“zeggen, het is een manier om duidelijk te maken wat u denkt, voelt en wilt en dit met respect voor de andere. We gaan de deelnemers laten zien dat ook zij op een eenvoudige manier assertief kunnen zijn. Door te focussen op persoonlijke situaties gaan ze met reële voorbereide mogelijke oplossingen naar huis.

Actief luisteren: Horen is niet hetzelfde als luisteren. Luisteren vraagt energie en aandacht. Na deze training gaan de deelnemers het belang kennen van actief luisteren en gaan ze ook weten hoe ze dit kunnen doen.

Omgaan met stress: Vandaag voelen mensen voortdurend dat ze onder druk staan en weten niet altijd hiermee om te gaan. Aan de hand van het Stress Actie Plan zorgen we ervoor dat de deelnemers naar huis gaan met een op maat gemaakt SAP (Stress Actie Plan) die voor iedere deelnemer afzonderlijk persoonlijk toepasbaar is.

Hoe omgaan met leiding: Ook medewerkers hebben een verantwoordelijkheid als het gaat om de communicatie tussen medewerker en leidinggevende. Vandaag wordt alle verantwoordelijkheid bij de leidinggevende gelegd en volgens mij kan je teams nog beter laten functioneren als je die verantwoordelijkheid deelt.

Je leven in evenwicht: In het kader van langer werken is het belangrijk dat medewerkers dat ook met plezier doen (trots, betrokken,… zijn). Nadat (via vb. de werkdruk meting) er is vastgesteld dat je uit balans bent (op het werk of privé) is het belangrijkt om dit aan te pakken.