Slecht nieuws gesprekken voeren

Bent u manager of teamleider, dan moet u soms aan een medewerker slecht nieuws brengen. Als u iemand moet

ontslagen ontslaan, of iemand moet teleurstellen over een beoogde promotie, of iemand moet afwijzen na een sollicitatie, dan is dat voor uw gesprekspartner niet leuk om te horen.

Bij zo’n gesprek spelen emoties vaak een rol, bij uw gesprekspartner en bij u zelf en zelfs tot bij de medewerkers. In deze training leert u hoe u deze gesprekken effectief kan voeren. We staan stil bij de voorbereiding, het verloop van het gesprek, gesprekstechnieken en het opvangen van de emoties. U brengt uw eigen casus in en kunt deze oefenen met een acteur.

  • Doelgericht het gesprek voeren, met oog voor de ander
  • Effectief omgaan met emoties
  • Inzicht in uw eigen valkuilen en hoe deze te voorkomen

Werkwijze
Voordat u aan de training begint, ontvangt u een uitgebreid intakeformulier. Met behulp van dit intakeformulier worden uw persoonlijke leerwensen geïnventariseerd. Uw trainer analyseert dit intakeformulier en gebruikt het als voorbereiding op de training. Hiermee wordt een maximaal leereffect gerealiseerd tijdens de training. In deze training ligt de nadruk op het oefenen van vaardigheden in combinatie met bewustwording van uw eigen belemmeringen rond slechtnieuwsgesprekken. U leert vooral door te doen, door veel te oefenen. Met elkaar en met de trainingsacteur. U brengt uw eigen casus in en oefent zo precies met dat gedrag dat voor u lastig is. Persoonlijk en op maat.

Resultaat van de training
Na afloop van deze training weet u hoe u een slechtnieuwsgesprek moet voeren. U brengt het nieuws duidelijk en zorgvuldig. U vangt de emoties van uw gesprekspartner op en besteedt hier op passende wijze aandacht aan. U rondt het gesprek op constructieve wijze af en wijkt niet af van het doel dat u zichzelf gesteld heeft.

Vragen over de training slecht nieuws gesprek
Heeft u vragen over de training slecht nieuws gesprek neem dan contact op met onze deskundige trainingsadviseurs.

Maatwerk
U kunt deze training laten aanpassen aan de specifieke wensen van uw organisatie. Blikopener is een absolute specialist in het verzorgen van incompany- en maatwerktrainingen.

Voorbeeld van tevreden klant: Belgacom