We gaan samen kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat de deelnemers zich weer gaan focussen op de hoofdzaken in plaats van veel tijd te verliezen met de bijzaken. En dat de medewerkers hierdoor terug het gevoel hebben dat ze controle hebben over waar ze mee bezig zijn waardoor ze zich beter in hun vel gaan voelen en zich ook gaan ontstressen.

Training time management

Voor wie

Voor iedereen die regelmatig spanningen en te grote tijdsdruk ervaart en die dit nu écht fundamenteel wil veranderen.

Keer op keer begint u opnieuw aan het maken van ‘to-do-lijsten’ of belooft u uzelf en uw dierbaren meer thuis te zijn. Met de training Timemanagement maakt u er echt werk van en houdt uw die belofte. U zegt vaarwel tegen stress, uw oude, vertrouwde gewoontes én een overvolle agenda.

  • onderscheid tussen belangrijk en urgente zaken
  • zicht op uw kerntaken, doelen en drijfveren
  • persoonlijke dilemma’s

Werkwijze
Uw persoonlijke situatie staat centraal tijdens de training Timemanagement. Er komen algemene theoretische kaders aan de orde. Ook wordt stilgestaan bij een aantal principes en adviezen voor goed tijdmanagement.
Maar het accent in deze training time management ligt sterk op een individu gerichte aanpak, waarbij veel tijd en ruimte wordt besteed aan de specifieke dilemma´s waar u mee worstelt. Door oefeningen en opdrachten ontdekt u waarom u te veel stress ervaart en moeite heeft met timemanagement. En, wat u daar aan kunt doen. Door onderlinge coaching (met begeleiding van de trainer) en het oefenen met praktijksituaties leert u hoe u effectiever kunt functioneren met minder stress. Voorafgaand aan de training krijgt u een voorbereidende opdracht.

Met minder stress
Ontspanningsoefeningen en stiltemomenten geven u de gelegenheid om rust en ruime te ervaren. U maakt contact met uw verlangens en ´dromen´ en u realiseert zich wat u anders moet gaan doen om met minder stress uw doelen te bereiken.

Direct in de praktijk
Een ontspannen en veilig leerklimaat in de groep zorgt voor een positief en ondersteunende sfeer tijdens de training. Tussentijds werkt u aan een persoonlijke opdracht waardoor u het geleerde direct in praktijk kunt brengen.

Resultaat van de training
Deze training helpt u te ontdekken wat voor u belangrijk is en daar prioriteit aan te geven. U verkent de wijze waarop u met tijdsdruk omgaat en de daarbij behorende dilemma’s en belemmeringen. U gaat meer op uw eigen kompas varen en u laat u minder door druk leiden. Vaak gaat het om innerlijke overtuigingen zoals ‘ik wil niks missen’, ‘als ik het niet zelf doe, komt het niet goed’ en ‘als ik nee zeg, verpest ik mijn carrière’. Door uw dilemma’s onder ogen te zien, wordt het makkelijker om ‘in vrijheid’ keuzes te maken. U beseft het belang van heldere keuzes en ervaart wat een rust, voldoening en resultaat dat oplevert!

Vragen over de training timemanagement
Heeft u vragen over de training Timemanagement neem dan contact op met onze deskundige trainingsadviseurs.

Maatwerk
U kunt deze training laten aanpassen aan de specifieke wensen van uw organisatie. Blikopener is een absolute specialist in het verzorgen van incompany- en maatwerktrainingen.