Op een zeer praktische manier gaan we de deelnemers leren hoe ze er voor kunnen zorgen dat er effectieve resultaten uit een meeting komen binnen een voorop gestelde timing en op een geanimeerde manier waardoor de vergaderingen een veel grotere dynamiek krijgen. Ruime aandacht hoe je moet omgaan met weerstand en eindeloze discussies.

De leider van een vergadering of overleg vervult vele taken, van deelnemers bij de zaak bevergaderentrekken tot bijsturen van groepsprocessen en bemiddelen bij conflicten. Voorafgaand aan de bijeenkomst en soms ook na afloop ervan zijn er zaken waarvoor je verder verantwoordelijk bent. Denk maar aan het kiezen van een vergader- of overlegstructuur en het achteraf rechtzetten van persoonlijke misverstanden die tijdens de bijeenkomst nog niet zijn opgehelderd.

In deze training zien we goed leiderschap als een uitdaging om een vergadering of overleg in goede banen te leiden. U krijgt veel handreikingen om individuele deelnemers de ruimte te geven en de bijeenkomst op subtiele wijze te leiden. Vergaderen wordt daarmee een mooie uitdaging: minder stressvol en meer gestructureerd.

Resultaat van de training
Na deze training kunt u op een professionele manier vergaderingen leiden en organiseren. U ontdekt hoe groepsprocessen het overleg en vergaderproces kunnen beïnvloeden en wat uw eigen rol daarbij kan zijn. Door een combinatie van gedrag, houding en actie tijdens de vergadering of bijeenkomst kunt u deze op een rustige manier in goede banen leiden.

Voor wie
Deze training is bestemd voor leidinggevenden die grotere of kleinere vergaderingen of andere bijeenkomsten leiden, of dit in de toekomst moeten doen.

Vragen over de training vergadering leiden
Heeft u vragen over de training vergadering leiden, neem dan contact op met onze deskundige trainingsadviseurs.

Maatwerk
U kunt deze training laten aanpassen aan de specifieke wensen van uw organisatie. Blikopener is een absolute specialist in het verzorgen van incompany- en maatwerktrainingen.