Ziekteverzuim is een zeer dure, meestal onzichtbare kost. Door een verzuimbeleid in te voeren zal je merken dat het verzuim stelselmatig zal zakken. Basis: achter moedwillig (grijs en zwart) verzuim zit een verborgen reden. Achterhaal die reden en pak deze aan en je verzuim zal dalen. Alleen door te focussen op de ziekte in plaats van op het symptoom kan je verandering creëren. Hoe voer je verzuimgespreken en wat doe je later mee.

In de training Verzuimbeleid leren leidinggevenden hoe ze verzuim kunnen beheersen en beperken. De leidinggevende heeft het eerste contact met de uitgevallen werknemer. Hij kent de werknemer en weet wat er speelt op de werkvloer. De aanpak van ziekteverzuim start bij de leidinggevende, daar wordt tijdens de Verzuimtraining uitgebreid bij stil gestaan.

Bij de training Verzuimbeleid ligt de nadruk op het voeren van verzuimgesprekken. Variërend van de telefonische ziekmelding tot een verzuimgesprek met een werknemer die zich vaak ziek meldt. De deelnemers oefenen de verzuimgesprekken met rollenspellen met een acteur.

De volgende thema’s komen aan de orde:

  • preventie: voorkomen van verzuim
  • telefonische ziekmelding
  • terugkeergesprek
  • verzuimgesprek met frequent verzuimers

Vragen over de training Verzuimbeleid
Heeft u vragen over de training Verzuimbeleid neem dan contact op met onze deskundige trainingsadviseurs.

Maatwerk

U kunt deze training laten aanpassen aan de specifieke wensen van uw organisatie. Blikopener is een absolute specialist in het verzorgen van incompany- en maatwerktrainingen.

 

Voorbeeld van tevreden klanten: Bpost